29 dødsulykker på arbeidsplasser i 2018

29 dødsulykker på arbeidsplasser i 2018

Arbeidsulykke med dødsfall

Løpet av 2018 omkom det 29 personer på det landbaserte arbeidslivet i Norge. Det er 2 mer enn vi hadde i 2017 og 4 mer enn vi hadde i 2016. Flest dødsulykker finner vi i industrien, hvor bygg og anlegg ligger dominerer. Ulykkene skjer oftest ved bruk og vedlikehold av maskiner og utstyr. Typiske situasjoner som skaper ulykkene er utstyr som mangler vern eller at strøm ikke er koblet ut ved vedlikehold.

Jordbruk og transport hadde begge 5 dødsulykker løpet av 2018, som skjedde i forbindelse med kjøretøy eller annet arbeidsutstyr.

Det er kun menn som har mistet livet i arbeidsulykker 2018, mens både i 2017 og 2016 mistet en kvinne livet i arbeidsulykke.

Kilde: Arbeidstilsynet

Vernetjenesten sin påvirkning

Dette viser bare viktigheten å ha en kunnskapsrik og aktiv vernetjeneste. Jo flinkere vi som verneombud er å passe på bedriften følger de lovpålagte HMS kravene, jo mer reduserer vi sannsynligheten for dødsulykker på våre arbeidsplasser.

Etterspør risikovurderinger, målinger og andre dokumenterte HMS-tiltak. Hvis bedriften ikke vil/kan fremvise det, så krever du det.

Bli med i diskusjonen

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vernetjenesten.no