Hvor ofte skal AMU møte holdes?

Hvor ofte skal AMU møte holdes?

Jeg har ofte hørt verneombud som klager over at bedriften ikke holder de 4 lovpålagte AMU møtene. Problemet er at det finnes ikke noen lovkrav for hvor mange møter AMU skal holde i året. Jeg har stor forståelse for at verneombudet tror det er et minimumskrav på 4 møter i året. Grunnen til det er at Arbeidstilsynet sier på sin faktaside om arbeidsmiljøutvalget at det skal holdes minst 4 møter i året.

Når vi ser på lovverket i arbeidsmiljøloven og forskrift om organisering, ledelse og medvirkning § 3-16 så sier lovverket at det normalt holdes 4 møter i året. Det vil si at det er ikke et krav, bare en uttalelse på hva som er normalt.

Hva gjør du hvis du vil ha flere AMU-møter?
Nå som det er klart at det ikke finnes et minimumskrav for hvor mange møter bedriften må holde, så må det bruke en annen måte for å samle arbeidsmiljøutvalget rundt bordet. Den enkleste måten er å bruke § 3-16 som henvist til. Den sier og at hvis 2 AMU medlemmer ønsker møte så skal det holdes møte. Dermed trenger du bare finne en å alliere deg med, eksempelvis tillitsvalgt for å holde møter når du selv ønsker det.

Bli med i diskusjonen

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vernetjenesten.no