Hvordan være en god leder med godt arbeidsmiljø

Hvordan være en god leder med godt arbeidsmiljø

god leder

Det er veldig viktig å ha gode ledere, for de vil fremme naturlig godt arbeidsmiljø som igjen vil gi stor avkastning på HMS-arbeidet i bedriften. Så hvilke kriterier skal til for at du blir definert som en god leder?

Gi arbeiderne verktøyet de trenger
Folk tenker ofte at det er leder sin jobb til å løse problemene som oppstår. Men hvis du gir arbeidstakerne de riktige verktøyene for å løse problemet selv, så greier de som oftest det.
Lær dem bruk av PDCA metoden og KATA for løse problemene som skulle oppstå.

Erkjennelse for arbeidet
De fleste har behov for å føle seg verdsatt i bedriften, det er bare menneskelig natur. Dårlige ledere er veldig flinke å få med seg når arbeidere ikke levere det som er forventet av dem, men ikke når de levere det som er forventet. Gode ledere er veldig flinke å få meg seg begge deler og gi konstruktive tilbakemeldinger på det som ikke er bra nok, og erkjennelse for det som er.

Ikke stå i veien
Arbeidstakere vil klare å løse de fleste problemene selv, når motivasjonen ligger til grunn. Uheldigvis er det mange ledere som har stort behov for å detaljstyre sine ansatte. Hvis du gir dem den rette motivasjonen og verktøyet de trenger for å nå målene sine, så klarer dem det fint uten detaljstyring.
Det vil også gi de ansatte eierskap til arbeidet som igjen vil øke kvaliteten på det de gjør.

Still spørsmål, ikke fortell
Folk har som regel mer kunnskap enn hva de tror. Din jobb som leder er å dra frem denne kunnskapen fra dem. Har arbeiderne stoppet på et problem, så still spørsmål rundt problemet og hvordan det kan fikses. Ikke bare fortell hva de skal gjøre. Gi dem eierskapet til problemene og løsningene som kommer.

Bli kjent med din ansatte
Selv om du er en leder så ikke lag en barriere mellom deg og de på «gulvet». En god leder vil kjenne sine ansattes styrker og svakheter, de vil skape et godt tillitsforhold med sine ansatte og vise at de bryr seg.

Din kompetanseøkning
Selv om du er en god leder så vil det alltid være noe nytt man kan lære. Det finnes mange gode bøker innenfor temaet leder. Se her

Bli med i diskusjonen

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vernetjenesten.no